Împreună am făcut magie pentru 100 de copii. Moș Crăciun continuă drumul

Emoție. Lacrimi de bucurie. Troiene. Un drum al speranței. Copii care așteptau cuminți în fața școlilor, înfofoliți cu cele mai bune haine pe care le au. 
După un weekend de împachetat cadouri, echipa Moș Crăciun Media10 a pornit la drum. 

Campania este organizată de Media 10 și Palatul Copiilor Craiova

Cadourile donate de voi, cititorii și prietenii Media10 au ajuns la 100 de copii din comuna Argetoaia și satul Fratoștița.

„Îmbarcați” în microbuzul Palatului Copiilor Dolj am pornit la drum dis de dimineață, încărcați cu bagajele pregătite pentru fiecare copil. 

Un drum de iarnă. Colinde. O ultimă „razie” a plaselor, astfel încât fiecare copil să primească hainele, dulciurile, rechizitele, cărțile specifice vârstei.

După 50 de minute am ajuns la primii 52 de copii. Toți așteptau cuminți în fața Primăriei din comună. Unii s-au apropiat timizi de microbuzul plin de cadouri. Părinții cu lacrimi în ochi ne-au ajutat să ordonăm cadourile pentru fiecare copil.


Îngândurați. Prea apăsați de povara zile de mâine mulți au uitat ce înseamnă bucuria unui cadou. Trăiesc în sărăcie. Impresionați unii dintre ei au rămas fără cuvinte. Au dat din cap și au mulțumit în felul lor.

Marian are 6 ani. E timid. Îi place să meargă la școală și învață bine. A primit de la Moș Crăciun un ghiozdan pe care și-l dorea de mult, dar și dulciuri, cărticele.

Două surori cuminți au primit de la Moș Crăciun dulciuri, rochițem gecuțe de iarnă.

„Mulțumim Moș Crăciun. Știam că exiști”, au strigat fetele în cor

În Argetoaia am întâlnit 52 de copii și familiilor lor care au nevoie de ajutor. Au nevoie să li se spună că se poate să își depășească condiția. Au nevoie de susținere. De educație. Au nevoie să știe că cineva se gândește și la ei. Că există șanse. Pentru mulți dintre copii Moș Crăciun nu a venit în anii trecuți. 

Împreună am făcut MAGIE pentru ei

Încărcați de bucuria și zâmbetele lor am plecat către de ceilalți 50 de copii din satul Fratoștișa. Pe uițele din Aregtoaia a fost sărbătoare. Copiii și părinții au plecat încărcați de cadouri. 

Le-am făcut cu mâna și ne-am continuat drumul

La școala din Fratoștița 50 de copii au primit cadouri de la Moș Crăciun Media10. Ne aștepau într-o clasă. Nerăbdători. Când au văzut cadorile s-au blocat. Elevii și cadrele didactice au pregătit clasele cu mesaje pentru Moș Crăciun. 

„A venit Moșul…” , „A venit Moșul…”, i-am auzit sușotind

Elena este una dintre eleve care primesc bursă de merit pentru că are rezultate foarte bune. Moș Crăciun Media10 i-a oferit haine, dulciuri, rechizite. Însoțiți de directorul școlii elevii s-au bucurat și au mulțumit pentru cadourile primite.

„Vă mulțumim că v-ați gândit la elevii noștri. Orice cadou pentru ei înseamnă bucurie. A fost o zi specială pentru copii și chiar au simțit că suntem în luna cadorilor penru că au primit pachete și de la echipa ziarului, dar și de la primarul orașului Filiași. Ne bucurăm să facem parte din această comunitate și să oferim copiilor bucurii și motive să studieze și mai bine, să aibă rezultate bune la școală”, a spus Mihai Bărbuleanu, director al Școalii Gimnazială Fratoștița, Dolj. 

Elevii Școlii Gimnaziale din Fratoștița au avut dublu motiv de bucurie pentru că toți cei 300 de copii care învață la această unitate de învățământ au primit cadouri și de la primarul orașului Filiași, Costeluş Gheorghe Ilie. Primarul a oferit cadouri tuturor elevilor din școlile de care răspunde, adică la peste 3.000 de copii. 

 

Campania „Împreună facem magie” continuă. MOȘ CRĂCIU Media10 urmează să ajungă la alții 100 de copii. 

Mulțumim tuturor pentru donații

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Apa alcalină ionizată ajută la scăderea colesterolului

Next Post

Descoperă locul din Craiova cu cele mai frumoase și creative cadouri de Crăciun

Related Posts
Verified by MonsterInsights