Sala mare a Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova a fost ieri după amiază plină de copii, părinți, dascăli, oameni care știu că educația face diferența. Prin spectacol, cântece, dansuri, discursuri emoționante a fost sărbătorită ziua Școlii Gimnaziale ”Nicolae Romanescu” Craiova. Au trecut 48 de ani de când această unitate de învățământ formează generații în Bănie.
Momentul a fost sărbătorit la cel mai înalt nivel. Educația a fost celebrată.
„Am văzut ce înseamnă performanța aici, în această școală, tradiția, grija pentru copii. Școala se află în acest spațiu al misiunii asumate și dovedite. Aici se costruiesc cu resposobilitate destine. Este o zi de mare sărbătoare și împărtășesc și eu emoțiile tuturor celor prezenți. Colegilor le doresc bucuria afirmării profesionale. Fiecare dintre noi, ca dascăli, ne străduim să aducem o sclipire în ochii copiilor. Ne dorim ca ei să plece de la școală în fiecare zi fericiți, cu sentimentul că și astăzi au învățat ceva”, a spus Tudor Tudorache, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu”.
La evenimentul aniversar au participat foști profesori, directori ai școlii, dar și autorități.
„Uitându-ne la evoluția acestei școli remarcăm transformări pozitive atât în ceea ce înseamnă spațiul de desfășurare al procesului de învățământ. În ultima perioadă reabilitarea celor două corpuri de clădire cu ajutorul Primăriei Craiova a ajutat foarte mult. Cred că dacă Nicolae Romanescu ar trăi ar fi mândru de realizările școlii dumneavoastră”, a spus Monica Sună, inspector general Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Înfiinţată la 1 septembrie 1970, Şcoala Generală cu Clasele I-VIII Nr. 29, şi-a deschis porţile la data de 15 septembrie1970, cu un număr de 22 de clase şi cu un efectiv de 705 elevi.
Începând cu anul 2001, Şcoala Nr. 29 a luat numele lui Nicolae Romanescu, personalitate de prestigiu a judeţului nostru, care a trăit între anii 1853 şi 1931. Orientarea spre acest nume a fost determinată de faptul ca Nicolae Romanescu, consilier comunal al orasului Craiova, apoi deputat şi senator, şi-a adus o importantă contribuţie la reorganizarea şcolilor primare.