„Florin Mugur şi poetica exasperării”, carte semnată de Xenia Negrea. Lansare de excepţie la librăria Cărtureşti

Volum de excepţie lansat în această după amiază într-o atmosferă caldă. Este vorba despre cartea „Florin Mugur şi poetica exasperării”, semnată de Xenia Negrea şi publicată recent la Editura EIKON. Librăria Cărtureşti din Craiova a găzduit evenimentul de lansare al cărţii care te atrage prin titlu, dar mai ales prin dorinţa de a descoperi modul profesionist, creativ şi bine conturat al autoarei Xenia Negrea. Reprezentanţii librăriei Cărtureşti au participat la eveniment şi au apreciat volumul ce poate fi cumpărat de aici. Mai mult, cartea a fost pusă pe raftul triumfului din cadrul librăriei. 

Xenia Negrea desprea cartea lansată. 

Lansarea volumului a atras oameni din toate domeniile: profesori, medici, jurnalişti, studenţi.

Evenimentul a fost unul de suflet şi apreciere. Volumul lansat de Xenia Negrea a atras cititorii.  Profesoara  Nina Aurora Bălan a vorbit cu emoţie şi admiraţie despre cartea lansată de fosta ei studentă.

Nu am venit aici în calitate de profesoară, ci în calitate de colegă  şi  dacă vreţi descoperitoare a Xeniei. Am descoperit-o studentă şi vulnerabilă şi am fost şocată de imaginea pe care o lasă, acum, în această carte. Mi-am dat seama că evoluţia ei fantastică în ceea ce priveşte scriitura pleacă de la vulnerabilitatea ei, căreia i se adaugă pasiunea. Prin pasiune Xenia şi-a mascat vulnerabilitatea ajungând să fie riguroasă academic. Este o foarte mare potrivire între personalitatea complexă a Xeniei şi personalitatea despre care a scris. Este o onoare să fiu aici”, a spus  prof. Nina Aurora Bălan.

Prezent la eveniment a fost şi poetul Nicolae Coande. Acesta a apreciat cartea lansată de Xenia Negrea şi a îndemnat cititorii să îl descopere pe Florin Mugur prin talentul autoarei.

„Florin Mugur s-a născut în perioada interbelică, dar a evoluat decisiv în anii comunismului şi a avut problemele sale. El era redactor de carte, un om care a citit foarte multă poezie şi care s-a confruntat cu scriitorii epocii. S-ar fi bucurat la modul său demn şi decent dacă ar fi fost astăzi aici ”, a spus  poetul Nicolae Coande.

Cătălin Ghiţă, profesor universitar în cadrul Universităţii din Craiova, a catalogat volumul lansat de Xenia Negrea drept o carte de excepţie”. Acesta a mai remarcat:  Xenia reuşeşte să facă un portret de excepţie al lui Florin Mugur”.

 Tot el a făcut un îndemn către lectură.

Este o teză excepţională la toate nivelurile. Xenia are o teză laxă, fluidă, metaforizantă, profundă. Reuşeşte să facă o interpretare de text în profunzime, dar şi să lege anumite relee ţinând cont de deontologia poetului. A reuşit să ne redea un Florin Mugur în carne şi oase. Xenia reuşeşte să facă un portret de excepţie al lui Florin Mugur. Mă bucur să fiu prezent la momentul lansării cărţii unui om excepţional”, a adăugat prof. Cătălin Ghiţă. 

Pe de altă parte, profesorul universitar  Ştefan Vlăduţescu a caracterizat volumul lansat ca:

„O monografie aşezată, temeinică, sistematică ce îl are în centru pe unul dintre poeţii semnificativi ai intervalului 1960 – 1990”.

⇒ Xenia Negrea face parte din tânăra generaţie de scriitori. A publicat mai multe volume şi numeroase articole în reviste literare, iar în prezent este lector univ. dr. la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova (Specializarea Jurnalism).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

De Moș Nicolae facem magie la 5 To Go Craiova – Hai și tu!

Next Post

Cadouri cu stil – Târg de Design Vestimentar și Accesorii, în Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights