Medicul Dalida Mosorescu a lucrat în comandamentul militar NATO. Curaj și corectitudine

România suntem noi. La 100 de ani de la Marea Unire, Media10 face MAREA UNIRE a OAMENILOR MARI. Ei ne fac mândri.  Ei ridică steagul peste hotare. Datorită lor România e frumoasă. Vă ropunem să îi cunoaște, să le descoperim poveștile, să le mulțumim pentru munca și dăruirea lor, să îi încurajăm. Să ne inspirăm de la ei. 

Dalida Mosorescu este medic de familie și un om cu care Craiova se poate mândri. Este o femeie cu ochi luminoși, păr blond, voce hotărâtă și zâmbet larg. Timp de trei ani a lucrat în comandamentul militar NATO. Doar doi medici din România au ajuns să profeseze aici. S-a întors să trateze craiovenii și spune că, dacă nu ar fi trăit această experiență, ar fi rămas cu impresia că mizeria din România este normală.

Din 2005 și până în 2008 a lucrat fără să fie plătită. Dar, pentru că e dispusă să ofere mai mult decât să primească, spune că experiența câștigată  a făcut cât toți banii.

Avea în grijă mii de oameni de diferite naţionalităţi. Ce face mai exact un medic de familie într-un comandament militar? Pacienții Dalidei Mosorescu erau membrii comandamentului militar, soțiile și copiii lor.

„Aveam în grijă mulți civili, pentru că militarii se duceau mai mult la medicii americani. Am avut pacienți de toate naționalitățile și religiile”.

Cu tolba plină de experiențe, medicul a ales să se întoarcă în Craiova. În bagaj a adus și multe felicitări primite de la pacienții din comandamentul militar. Cu unii păstrează legătura și acum.

Dalida Mosorescu este de părere că lucrurile s-ar putea îmbunătăți și la noi, dar trebuie schimbată mai întâi mentalitatea celor care lucrează în sistem. Dalida Mosorescu este unul dintre puţinii medici care vorbesc deschis despre problemele sistemului medical şi care pune pe primul loc interesele şi sănătatea pacienţilor. 

Sunt multe povești și pacienți care i-au rămas întipăriți în minte. A văzut cum se lucrează într-un sistem medical în care pacientul este suveran și a învățat cât de importantă este colaborarea dintre medici. „O dată pe lună, la spital se organiza întâlnire între medicii de familie care lucrau în baza militară și medicii specialiști din afara bazei. Se făcea asta pentru a crea colaborări în favoarea pacienților“, spune mărturisește dr. Dalida Mosorescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Elevii clasei a III-a de la Școala Cerneți au sărbătorit Centenarul prin cântec și îmbrăcați în port popular

Next Post

Adriana Henderson, românca de peste Ocean care ajută sute de copii: „Eu nu pot trăi fără să ajut!”

Related Posts
Verified by MonsterInsights