100 de elevi au beneficiat de evaluare posturală gratuită – Campania „Vindecare prin mișcare”, în școli

Campania Media10 „Vindecare prin mișcare” susținută de KinetoPlus Craiova ajunge în unitățile de învățământ.

Specialiștii KinetoPlus Craiova au mers să facă evaluări posturale elevilor de la a Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”. 100 de copii de la clasele primare, dar și elevi mai mari care practică sport au beneficiat gratuit de consultații din partea kinetoterapeuților clinicii KinetoPlus: Elena Dumitrache și Alexandra Țacu.

De ce este importantă o evaluare posturală?

 

 

Analiza posturală este o primul pas către un diagnostic corect și pentru prevenirea diferitelor deficiențe posturale (cifoza, scolioza sau hiperlordoză). O diagnosticare precoce a deficiențelor posturale aduce un aport extraordinar de mare în recuperare. Evaluarea făcută de kinetoterapeuți elevilor a presupus analizarea tuturor segmentelor corpului și raporturile acestora, și nu doar structura corpului ce este considerată patologică.

♦ La evaluarea posturală specialiștii urmăresc: poziția capului, aliniamentul umerilor, poziția omoplaților, malformații ale sternului, linia taliei, poziția bazinului, anatomia genunchilor – valg sau var, poziția piciorului – plat, cavus, valgus, coloana în plan sagital – cifoza, lordoza.

⇒ Statisticile arată că Romania este pe primele locuri în lume în ceea ce privește frecvența scoliozelor grave la copii.

Puțini părinți sunt însă informați corect. În România numărul cazurilor de scolioză înregistrate în şcoli continuă să crească. Totuşi, acest lucru nu este surprinzător, deoarece rareori şcolile sunt dotate cu bănci adaptate înălţimii elevilor şi, în plus, copiii poartă ghiozdane grele, petrec din ce în ce mai mult din timpul lor liber în faţa calculatorului.

Specialiștii KinetoPlus își doresc ca în urma evaluările să descopere la problemele apărute în cazul elevilor, să le comunice părinților pentru a lua măsuri.

„De la vârsta de șapte ani încep să apară astfel de afecțiuni în cazul copiilor. De atunci copiii încep să care ghiozdane destul de grele pentru vârsta lor, să stea în bancă într-o poziție incorectă. Mulți stau într-o postură deficitară, stau cu picioarele sub scaun sau picior peste picior sau pe o singură fesă. Țin coloana și bazinul în poziții care îi afectează după o perioadă. Este important ca aceste probleme să fie depistate la timp. De multe ori părinții ignoră aceste probleme, dar în timp, dacă nu se iau măsuri, pot apărea consecințe extrem de neplăcute”, spune Elena Dumitrache, kinetoterapeut KinetoPlus Craiova.

Rezultatele evaluărilor posturale urmează să fie comunicate părinților. Este foarte important ca terapia să înceapă la timp pentru evitarea complicațiilor, spune kinetoterapeutul Alexandra Țacu.

„Noi comunicăm rezultetele părinților și ei sunt cei care decid dacă vor merge cu copilul la un specialist pentru corectarea problemelor. O deformare a coloanei vertebrale cauzate de o postură incorecte sau de un factor genetic poate să fie corectată de specialiști. Complicațiile pot să apară dacă nu sunt luate măsuri la timp”, spune kinetoterapeutul KinetoPlus.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Craioveanca Sorina Bică ne face mândri la Vocea României. Susține talentul

Next Post

Împreună facem magie – Fii și tu ajutorul lui Moș Crăciun pentru 150 de copii

Related Posts
Verified by MonsterInsights