Burse de studiu pentru copiii supradotați. Vezi ce trebuie să faci

În România sunt peste 200.000 de copii cu abilităţi înalte, sub 15 ani, însă aceştia sunt marginalizaţi de către colegi sau profesori, și rămân neînţeleşi de mediul social. Dramatic este faptul că 97% dintre aceşti copii supradotaţi se pierd inutil an de an, ajungând să abandoneze şcoala, să nu îşi găsească locul în societate, să sufere de depresie, anxietate, alienare, sau chiar să comită fapte antisociale. 

Potrivit specialiştilor, copiii supradotaţi au nevoie să urmeze o educaţie diferenţiată, să fie instruiţi într-un mediu diferențiat, special conceput pentru ei, pentru a le putea valorifica potenţialul ridicat. Centrul Gifted Education oferă programe specifice pentru că ei să își cunoască potențialul.

Începând de astăzi, Asociația Centrul Gifted Education organizează un concurs de burse de studiu pentru copiii supradotați. Suma de 81.859 lei reprezentând fondul de burse provine din Campania de strângere de fonduri prin care clienții și angajații Lidl România au donat în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2018 în magazinele din întreaga țară pentru a susține Campania “Schimbă destinul unui copil supradotat” în Programul Academic Național al Centrului Gifted Education pentru copiii supradotați.

Doar 1 la mie din 200.000 de copii supradotați din România au beneficiat de o educație pe măsură IQ-ului lor. Potrivit legislației în vigoare, copiii supradotați au dreptul la educație diferențiată. De 11 ani legea 17/2007 nu se aplică, acești tineri cu potențial fiind la voia sorții, confruntându-se cu riscuri sociale și adversități care le îngreunează integrarea socială, dezvoltarea emoțională și ulterior bunăstarea că indivizi în societate. Centrul Gifted Education schimbă România prin educația diferențiată a copiilor supradotați.

Cum poti aplica pentru bursa de studii?

 

 

Începând cu anul academic 2019 – 2020, Centrul Gifted Education încurajează prin politică de burse de studii înscrierea în ani superiori în programul specializat pentru copii supradotați conform legii 17/2007. Bursele de studiu pot fi acordate anual până în dată de 20 iunie candidaților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate menționate în politică, în limita sumelor pe care asociația le are la dispoziție pentru finanțarea burselor și până la epuizarea acestora. Centrul Gifted Education asigura condiții egale, transparente și același cadru pentru toți candidații la bursă, indiferent de domiciliu, apartenența socială, cult, religie, sex sau orientare politică sau orice alte considerente sociale, economice, etnice sau morale. Toate detaliile legate de concursul de burse de studiu sunt făcute publice în mod transparent pe site-ul giftededu.ro, prin newsletter, și prin social media.

Descarcă Politică de burse

Detaliile și condițiile de acordare a burselor de studii pot fi consultate integral aici.

⇒ În ultimii 9 ani, Centrul Gifted Education din Bucureşti a aplicat teste validate internaţional pe un număr mai mare de 2.500 de copii din şcolile româneşti, iar statistic vorbind mai mult de jumătate din de copii se încadrează în categoria “supradotaţi”, cu un IQ de peste 130. Asociația conduce de 9 ani programe specializate de dezvoltare a potențialului copiilor supradotați, 1500 de copii supradotați  descoperiți, 223 de absolvenți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Carmen Petre, profesoara de informatică din Craiova care a dat lumii matematicieni și manageri de top

Next Post

Antoneta Nadu olteanca care a uimit cu creațiile sale tot globul – din Bechet în Japonia, SUA

Related Posts
Verified by MonsterInsights