45 de ani de educație, destine formate. În cei 45 de ani de funcționare neîntreruptă, Grădinița P.P. Elena Farago din Craiova a devenit un etalon la nivel județean și național prin modul în care educă copiii.
În anul 2000, a fost asociat numele grădiniței cu cel al poetei Elena Farago. Mesajul poeziilor Elenei Farago a devenit model de atitudine pentru educatoare, preșcolari și părinți. Educatori cu experiență pregătesc copiii de la cele mai mici vârste să se integreze în societate, să învețe reguli care îi pot ajuta pe tot parcursul vieții.
Grădinița P.P. Elena Farago din Craiova nu a bătut pasul pe loc, s-a adaptat, s-a reinventat și le oferă copiilor programe și activități interactive. Grădinița cu program prelungit Elena Farago este prima unitate din Dolj și prima grădiniță din lume din cele 37 țări înscrise în proiect care și-a câștigat dreptul de a arbora Steagul Verde și a se numi Eco-Școala.
„Deschiderea resurselor umane din grădiniță către conservarea și protecția mediului a determinat înscrierea grădiniței noastre în programul mondial ECO-Școala. Toate demersurile întreprinse de grădiniță în numele cunoașterii, jocului, învățării și al educației, pe care cu dăruire și competență le-au desfășurat în tot acest timp colegele noastre din alte generații, corpul profesoral de astăzi, autorități locale și comunitare, părinți și copii, au avut o unică finalitate: o bună pregătire a celor ce ne vor urma”, a spus prof. Claudia Ștefan, directorul grădiniței.
În grădiniță sunt angajate 19 cadre didactice calificate și preocupate permanent de formarea profesională și desfășurarea unor activități didactice de calitate. Folosirea cu maximă eficienţă a bazei materiale de către un corp didactic foarte bine pregătit profesional a condus la obţinerea unor rezultate deosebite cu preșcolarii: locuri fruntașe la concursurile spacifice vârstei, scrisori de mulțumire ale învățătorilor la finalul perioadei de evaluare inițială efectuat la începutul clasei pregătitoare.
Oferta educațională a grădiniței s-a îmbunătățit permanent acoperind o arie largă de interese: activități extracurriculare (drumeții, excursii, vizite, spectacole, concursuri), activități opționale (educație ecologică, educație pentru sănătate, educație rutieră, educație fizică și sport, educație pentru știință ), dansuri sportive și de societate, inițiere în utilizarea calculatorului, limba engleză,(opțiuni ale părinților).