Educație ecologică la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

570 de elevi au fost au participat la acțiunea de conștientizare și informare organizată de Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” în cadrul programului Eco Școala.

Cadrele didactice au organizat un eveniment prin care copiii să înțeleagă cât de important este să protejeze mediul înconjurător.

O pătrime din populația Pământului respiră aer extrem de poluat, arătă statisticile adunate de Organizația Mondială de Sănătate (OMS).Şapte milioane de oameni mor, anual, din cauza poluării aerului, arăt un raport publicat marți de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În acest context, școală are un rol important în educarea copiilor. Iar învățătorii de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” își asumă rolul de a dezvolta conștiința ecologică a copiilor.

„Copiii trebuie învățați să ocrotească natură și să o respecte, să iubească pământul și să participe direct la anumite activități în cadrul cărora pot să înțeleagă ce înseamnă să ocrotească mediul înconjurător. La acțiune au participat 17 eco școli și grădinițe din Dolj. Coordonatorul zonal al școlilor a fost doamna Silvia Breben. Organizarea activității din cadrul programului Eco Școala este dedicată Centenarului Marii Uniri”,  a spus Crisanda Turcu, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”.

În cadrul acțiunii elevii au prezentat blazoanele tematice, dar au participat și la un flash mob în curtea școlii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Cum să creşti un copil încrezător în forţele proprii

Next Post

Ţintește spre lună – Vei fi printre stele! Inna Coară și povestea Cadouri. Dulciuri. Flori (Video)

Related Posts
Verified by MonsterInsights