Desculți au fost și i-ați încălțat – 200 de copii nu vă vor uita niciodată – Oameni cu sufletul cât lumea!

Le-am văzut piciorușele goale cum alergau spre școală în frigul toamnei. Ne-am dat seama că trebuie să îi ajutăm. Nu am fi putut altfel. Am pornit la drum cu un vis – să îi încălțăm. Și am reușit ÎMPREUNĂ! Am fost ca o familie care a luptat să își ajute copiii. Și am reușit. Ne pregătim de noi proiecte. Rămânem o familie!

O discuție scurtă, dar plină de entuziasm cu preotul Ion Iagăru – un om cu sufletul cât lumea a fost de ajuns să începem campania „Desculț am fost și m-ați încălțat”. Am avut dorința imensă de a schimba ceva în jurul nostru. Iar dorința noastră a ajuns și dorința voastră. Ne-am propus să încălțăm 90 de copii cu ghetuțe noi. Cu ajutorul vostru am reușit să încălțăm 200 de copii.

Avem din naștere toate datele să fim buni. Unii uită prinși fiind în goana și haosul zilnic. Alții însă ne demonstrază că fiecare dintre noi poate să fie Moș Crăciun.  Trebuie doar să ne dorim asta.

Bucuria vine din gesturile mici și dezinteresate. Campania „Desculț am fost și m-ați încălțat” inițiată de preotul Ion Igăru și Media10 a fost o reușită datorită vouă. Sute de oameni din țară și străinătate au donat încălțăminte noi. Am primit încălțăminte nouă din Irlanda, Turcia, Italia, dar și din toate colțurile țării. Toate dăruite de oameni care nu au uitat cât de greu este atunci când nu ai un ajutor.

Astăzi am fost spiridușii voștri, iar ghetuțele au ajuns la copiii care aveau mare nevoie de ele. Sunt copii din Caracal și satele învecinate: Chilii, Hotărani, Osica, Scărișoara, Plaviceni, Drăghiceni, Bucinișu, Vlădila, dar și din Corabia.

Alături de preotul Ion Iagăru creierul, omul de bază al acestei campanii și exemplul nostru am străbătut astăzi satele. Am ajuns mai întâi la copiii din Chilii. I-am găsit așezați cuminți pe scăunele. Unii erau încălțați în papuci și adidași, alții nu au ajuns deloc astăzi la grădiniță pentru că nu au avut cu ce să se încalțe. Acum, toți au ghetuțe noi.

Mulțumimmmmmmmmmmmm” este mesajul lor strigat în cor pentru voi cei care i-ați ajutat.

Încărcați de energia piticilor din grădinița Chilii am pornit la drum către școala din Bucinișu. Emoție. Am găsit aici într-o clasă un grup de elevi cuminți, firavi. Fiecare a primit plasa cu ghetele de care are atât de mare nevoie. Nerăbdători și extrem de bucuroși unii dintre ei și-au dat jos adidașii vechi și au încălțat ghetuțele noi și călduroase. Îi puteți vedea în poze.

Vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi”, este ceea ce un băiețel ne-a transmis în timp ce nea strâns puternic în brațe.

Încărcați de cadouri am ajuns și la școala din Vlădila. Acolo le-am lăsat copiilor ghetuțele cadou pentru mâine dimineața. Revenim cu pozele. Deja programul lor se terminase astăzi. O poză cu plasele din cancelarie.

O parte din ghetuțele noi au ajuns și la copiii abandonați din Caracal. Și ei aveau mare nevoie de încălțăminte nouă. Fericirea s-a văzut în ochii lor care sclipeau.

Două perechi de ghetuțe au ajuns în această dimineață la un caz special. Preotul Ion Iagăru a găsit în curtea spitalului din Caracal o fetiță desculță, în brațele bunicului său.

Alte perechi au mers în această după amiază la un grup de copiii din Corabia, care aveau mare nevoie de încălțăminte nouă. Altele la trei copii care trăiesc doar cu mama, tatăl  a decedat, iar ei au nevoie de ajutor să poată merge în continuare la școală.

În spatele acestor poze și a întregii povești se află oameni cu suflet. Copii care au donat pentru alți copii!

Oamenii care zi de zi au trimis colete. Alți oameni care au ajutat și la împachetrarea lor. Au venit din București sau din alte zone să dea o mână de ajutor.

Și-au rupt din timpul lor. Au alergat prin magazine cu listele în mână să cumpere exact ceea ce trebuie. Au dat telefoane, mesaje. Le-a păsat. Am fost ca o familie care a luptat să își ajute copii. Și am reușit.

Ne pregătim de noi campanii. Rămânem o familie!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Next Post

Cum să îți crești șansele de angajare? Training gratuit

Related Posts
Verified by MonsterInsights