Cel mai recent studiu al Băncii Mondiale avertizează că tinerii românii de astăzi vor avea, până la vârsta de 18 ani, cel mai scăzut capital uman din Uniunea Europeană. Sistemul educațional depășit și serviciile medicale de slabă calitate sunt cauza principală a acestui fenomen.
⇔ Asociația Aproape de TINE/ri, alături de International Life Education Camps, organizează la Craiova, cea de-a doua ediție a Conferinței Life Education, pe 9 și 10 noiembrie.
Evenimentul reunește în Sala Mihai I al Romaniei din cadrul Universității din Craiova, experți români și internaționali în educație timpurie, în două zile de prelegeri și workshop-uri dedicate părinților, profesorilor și elevilor.
Înscrierile la Conferința Life Education din perioada 9-10 noiembrie se fac exclusiv online, accesând link-ul următor https://goo.gl/forms/
Sub deviza Leading Learners to Greatness, Conferința Life Education promovează modele educaționale performante, ce au ca scop formarea unor adulți responsabili și bine pregătiți.
“Educația este celebrarea zilnică a răspunsului plin de imaginație al copilului, a privirii sale curioase sau chiar a unui zâmbet. Educația se face privind în sufletul copilului.”, spune Claudia Cochină, fondator Fly High și inițiatoarea Conferinței Life Education.
Tema din acest an a conferinței este 21st Century Lifeworthy Learning. Speakerii prezenți la eveniment vor aborda subiectul din perspectiva abilităților necesare pentru o viață de succes în secolul vitezei, explicând cum pot actorii implicați în educație, școala și părinții, să susțină dezvoltarea acestora.
- Helen O’Donoghue, specialist în educație timpurie, va trata în prezentările și în atelierele sale necesitatea dezvoltării gândirii critice la copii și va descrie instrumentele pe care părinții și profesorii le au la dispoziție pentru a stimula procesele cognitive la copii.
- Miriam O’Regan, doctorand în cadrul Institutului Tehnologic din Dublin, va susține workshop-uri pentru părinți și profesori, menite să aducă în prim-planul procesului educațional nevoile individuale ale copilului.
- Ilie Popescu, manager de proiect în cadrul Fundației Noi Orizonturi, va coordona un workshop pentru elevi, pe marginea importanței activităților practice în procesul de învățare și dezvoltare socio-emoțională.
- Giles Williams, directorul Brooke House College, va aduce informații concrete în legătură cu modelul educațional britanic și va împărtăși cu participanții la eveniment strategiile educaționale care au funcționat în școala pe care o conduce.
- Daniela Vișoianu, președinte al Coaliției pentru Educație, va aborda tema conferinței prin aplicarea practică în sistemul educațional românesc, discutând despre metodele moderne prin care școala poate deveni un îndrumător de încredere al copiilor secolului 21.
Sesiunile în plen vor fi completate de prezentările unor invitați speciali, printre care Nigel Bellingham, directorul British Council, Sorin Cazacu, șeful catedrei de studii anglo-americade din cadrul Universității din Craiova și Patrick Coleman, șef adjunct al misiunilor diplomatice irlandeze în România.
⇔ Participarea la eveniment este gratuită pentru elevi și studenți, iar costul întreg al unui bilet este de 100 de lei/persoană. Membrii Fly High și cadrele didactice beneficiază de un preț special, de 70 de lei/persoană.