Medici, sociologi, asistenți sociali din Craiova au dezbătut, astăzi, problemele cu care se confruntă femeile care suferă de cancer mamar și au pus bazele unei campanii de ajutorare a pacientelor care se luptă cu această boală cruntă.
În Dolj, aproape 3.000 de femei suferă de cancer la sân.
La fiecare trei ore moare de cancer la sân o femeie, iar la fiecare oră un nou caz este diagnosticat, arată datele făcute publice de Coaliția pentru Sănătatea Femeii. În Dolj, aproape 3.000 de femei suferă de cancer la sân. Sunt statistici îngrijorătoare, care se traduc în vieți pierdute din cauza faptului că de cele mai multe ori femeile descoperă boala cu întârziere. 90% din cazurile noi de cancer sunt depistate târziu (în stadiile II, III și IV).
În România încă nu există un program de prevenție pentru acest tip de cancer
Astăzi (n.r. vineri) a fost organizată conferința „Soluții științifice avansate de diagnostic, tratament medical și suport social în lupta împotriva cancerului de sân”, în cadrul campaniei „Zor pentru Speranță”, campanie de prevenire și diagnosticare precoce a cancerului de sân, ce este organizată de către Asociația pentru Educație Creativă și Cercetare Directă.
În timpul conferințe au ținut prelegeri sociologi, asistenți sociali și medici, de la Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie Craiova.
Scopul conferinței a fost acela de a trage un semnal de alarmă asupra cauzelor care duc la îmbolnăvirea femeilor care suferă de cancer mamar, dar și asupra celor mai avansate modalități de diagnosticare și tratament.
„Rezultatele conferinței vor fi diseminate în spațiul public, în speranța îmbunătățirii educației medicale a populației și a influențării comportamentului femeilor aflate în situație de risc de îmbolnăvire sau afectate deja de către această maladie, pentru a beneficia de analize medicale și tratament adecvate”, spun organizatorii.