Noaptea Cercetătorilor – Universitatea din Craiova devine un spațiu al științei

Tehnologie de ultima generație. Invenție. Cercetare. Noaptea Cercetătorilor este evenimentul care promovează știința și cercetătorii în randurile publicului larg. Pe 28 septembrie, de la ora 18.30, Universitatea din Craiova devine un spațiu al științei. 

De ce să mergi la Noaptea Cercetătorilor?

În holul central al Universitatii din Craiova vor fi prezentate experimente si echipamente care înglobează tehnologie de ultima generație de Fizică, Chimie, Biologie, Geografie, Mediu, Biomecanică, Horticultură, Automatică, Inginerie electrică. Va fi prezentat principiul de funcționare al Computer Tomograf-ului pe un echipament didactic, vor fi demostrații pe un simulator de realizare a planurilor de tratament în afectiunile oncologice, o serie de detectori utilizați in radioterapie, se va face screening vizual și auditiv gratuit.

La „Noaptea cercetătorilor”, te poți întâlni cu un membru în Comitetul de acordare a Premiilor Nobel pentru Fizică!

Science cafes – între 18:30-19:30 cu  participarea lui Lars Brink, membru al Comitetului Nobel pentru Fizică, fost președinte al acestui comitet în 2013, membru al Academiei Regale de Știinte, prof. emerit la Institutul de Tehnnologie Chalmers din Gothenburg. Acesta va susține o prezentare interactivă : „Alfred Nobel și premiile Nobel. Cum sunt aleși laureații Nobel?”.

Evenimente organizate pentru copii

Sala 219 va destinată copiilor și concursurilor pe teme legate de științe, pe diverse categorii de varste. Copiii vor realiza diverse obiecte din hartie, vom avea face-panting, vom colora în domeniul Științelor.

Va exista un spațiu destinat oamenilor de știință romani care și-au adus contribuția la evoluția științei în Romania și în lume.

Intrarea este liberă

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Craiovenii, invitați la traseu nocturn în compania artei contemporane

Next Post

Prima proiecție de film din Craiova adaptată pentru copiii cu nevoi speciale. Susține și tu proiectul!

Related Posts
Verified by MonsterInsights