Arta baletului își are originile în secolul al XVII-lea, în Franța, la curtea regelui Ludovic al XIV-lea. Baletul a devenit o formă artistică predominant feminină de-abia în secolul al XVIII-lea, când se dansa în rochii incomode, foarte lungi, și în pantofi înalți. La mijlocul secolului, Marie Camargo a făcut senzație scurtandu-și costumele până deasupra gleznelor și eliminând tocurile, ceea ce i-a permis să execute sărituri mai înalte.

Oltenia are balerine de succes, poate mai puțin cunocute, dar extrem de valoroase. În cadrul campaniei „Viața pe poante” facem cunoscute poveștile balerinelor din regiune care au cucerit marile scene ale lumii. Ele sunt cele care au dus numele Olteniei și al Craiovei în cele mai înalte cercuri ale artei. Unele sunt la început de drum, ambițioase, grațioase, talentate. Altele și-au încheiat deja cariera și își mai pun poantele atunci când intră în sală să pregătească noile generații. De la toate aflăm ce înseamnă viața de pe poante, ce gust are victoria și cât de dureroase sunt orele de muncă din spatele poantelor învelite în satin roz. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Bătrânul și eutanasierul – pe scena Teatrului Național din Craiova

Next Post

MESAJ PENTRU MEDIA 10. Cătălina Curceanu, prim-cercetător în fizică experimentală la Institutul Național de Fizică Nucleară

Related Posts
Verified by MonsterInsights